Vorne vasalatok

Vorne vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

A Vorne vasalatokkal a leggyakrabban egyrészt a barkácsáruházakban kapható, olcsó műanyag ajtókban, másrészt pedig új építésű társasházakba, lakóparkokba beépített műanyag ajtókban találkozhatunk.

A Vorne vasalatok, zárszerkezetek Törökországban készülnek, és sajnos a legtöbb török zárral problémák vannak.

A Vorne gyár

1985-ben alakult a török vállalat Vorne márkanév alatt, amely 2002-ben vált vezető névvé a területen. A gyár több mint 50.000 m2 zárt-, illetve 36.000 m2 nyitott területen fekszik. Ablak- és ajtó rendszerekkel kapcsolatosan, mindenfajta megoldásokkal a megrendelők rendelkezésére áll. A vevői igényeknek megfelelően, folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, a Vorne nyíló- és bukó ablakok, tolóajtók/ablakok, forgó rendszerek gyártásában és forgalmazásában mára piacvezetővé vált.

A Vorne vasalatok kivitele

A Vorne vasalatok leggyakrabban használt kivitele Magyarországon a 4 görgővel ellátott, kilincsemeléses zárszerkezet. Ennek az előlap szélessége 16 mm. A nyelvük forgatható, így beszerelhetők jobbos- és balos ajtókba is.

Elvétve azért belefutunk kulcsműködtetésű Vorne vasalatokba is, de ez nem annyira jellemző.

Az előlapon a kilincs emelésekor, a nyelv alatt lévő zárszerkezet csúszik ki, illetve négy darab görgő, vagy henger mozog fel és le.

A vasalt élében, egy hatszögletű keretben a Vorne márkanév található, erről lehet felismerni ezeket a szalagzárakat.

A legtöbb probléma ismételten onnan indul ki, hogy az ajtók rosszul vannak beépítve. Éppen ezért, amikor bezárjuk, felemeljük a kilincset, a vasalat pontjai nem találják meg a pozíciójukat és az akadás hatására viszonylag elég hamar tönkremennek.

Ennek az első jele, hogy a zárnyelv kibukik, és nem lehet visszatolni. Vagy a másik ilyen eset, hogy a kilincs lefittyed, mert eltörik a zárban lévő kilincsdió. Ha mindez akkor történik, amikor az ajtó kulcsra van zárva, akkor azt már nem lehet kinyitni, így először zárnyitást, utána pedig zárszerkezet és zárbetét cserét kell végrehajtani.

Ami hazánkban a leggyakoribb, az a sztenderd 35/92 vagy 45/92 mm méretű kilincsfelhúzós szerkezet. Bármilyen zárcsere műveletkor, mi ennek a helyére nem Vornét, hanem valami jobb minőségű GU, Fuhr, Maco vagy Roto vasalatot ajánlunk.

Aki esetleg mégis ragaszkodik a Vorne vasalathoz, akkor azt is beszerezheti üzletünkben.

Pár szó a Vorne zárszerkezetben lévő kilincsről és zárbetétről

A kilincsben nagyon gyenge rugózás található, illetve a zárcilinder (zárbetét) is csak egy sima, fogazott kivitel. Ha van mód és lehetőség van rá, akkor a zárszerkezet cseréjekor kompletten cseréljünk inkább mindent, és akkor az elkövetkező 10 évben nem lesz probléma az ajtóval. Hosszútávon ez mindenképp kifizetődőbb és stresszmentesebb.

Amit ajánlunk, az egy erősített fehér- vagy barna törésvédő kilincs, illetve a biztonság növelésére egy izraeli, RB törésvédett, interaktív rendszerű, másolásvédett zárbetét.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

Vorne vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064