Pavo többpontos ajtózár szerkezet

Pavo vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

Amit a Pavo vasalatról tudni érdemes

A kilincsműködtetésű zárak elterjedésével egyidejűleg, több zárgyártó terméke jelent meg a hazai és külföldi ajtógyártók termékei közül a magyar piacon.

Itt beszélhetünk fa-, műanyag-, acél- és alumínium ajtókról. Pár gyártó kiemelkedik ezek közül, mégpedig a minőség szem előtt tartásával, így jó minőségben képesek a terméket előállítani, melyek egy kis odafigyeléssel és karbantartással, nagyon sokáig használhatóak.

Ilyen gyártó többek között a Roto, GU, Maco, KFV.

A Pavo ajtózár-szerkezet megjelenését elsősorban az ár határozta meg. Nagy mennyiségben készített többpontos ajtók esetében fontos szerepet játszik az olcsóság. Ilyen “olcsó” kategóriába soroljuk a Pavo szerkezetet is.

Ha olcsó, akkor nagyon rossz? Nos, ez nem ilyen egyszerű. Azok a műanyag ajtók, amelyekbe a Pavo vasalatokat szerelik, nem tartoznak a legmasszívabb biztonsági ajtók közé, általában ezek vékony műanyag ajtók.

Ettől függetlenül a működését évekig el tudja látni a vasalat, de hibás beszerelés esetén elképzelhető, hogy csak pár hónapig fog jól működni.

A Pavo és egyéb záraknak nincsenek tartós tesztelési fázisai, nincsen minőség-ellenőrzés, nem látta semmilyen hatóság, mielőtt a bejárati ajtóba beszerelték volna. Ezért is tudnak olcsók lenni.

Többnyire használt gyártósoron készülnek, amiket már a nagy, komoly gyártók leselejteztek, de még a tömeggyártásra alkalmasak. Visszatérve a minőségre, a Pavo zárak nem érik el a nagy európai gyártók minőségét és nagyon gyakran, jóval a szavatossági idő lejárta előtt tönkremennek.

Pavo többpontos vasalat működése

A Pavo ajtózáraknál többnyire kilincsemeléses zárszerkezetekről beszélhetünk, elég keskeny kivitelben. Ez azt jelenti, hogy 25, 30, 35 és 45 mm dorn méretnél nem igen találkozunk mélyebb zárszerkezettel. Ezek közül is a 25 mm-es változat a leggyakoribb. Itt is sajnos a spórolás mutatkozik meg, ezért lettek ennyire keskenyek a zárak.

A kilincs felhúzása után lehet a kulcsot a zárban elfordítani, így tudjuk zárni a műanyag bejárati ajtót. Ha elforgattuk a kulcsot, már nem lehet lenyomni a kilincset, erről egy retesz gondoskodik. Először újra a kulcsot kell nyitás irányba forgatni, majd ezután a kilincs lenyomásával nyitni az ajtót.

Hogyan teszteljük a többpontos ajtózárat, hogy jól működik-e?

Ezt viszonylag egyszerűen el lehet végezni, mindössze a nyitott ajtónál kell felemelni a kilincset, így meggyőződhetnek arról, hogy akadásmentesen záródik-e a szerkezet.

Amennyiben ilyenkor nem tapasztalnak semmilyen problémát, meg kell ismételni a műveletet az ajtó csukott állapotában is. Ha ekkor már szorul, vagy akadozik, akkor biztos, hogy igazításra vagy ajtóbeállításra van szükség

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

Pavo vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064