GU ajtó- és ablak vasalatok

GU vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

Történelem

1907-ben alapította a GU gyárat Viktor Gretsch, aki egy mérnök, technikus volt. Elsősorban ablakrögzítőket és felülvilágítókat, illetve egyéb kisebb ablakvasalatokat gyártottak.

A vállalat dinamikus fejlődésen ment át, már a harmincas évek közepén több mint 100 szabadalmat védettek le. A növekedést csak a második világháború tudta megállítani, de annak végével, újraépítették a gyárat, több átszervezéssel, és áthelyezéssel. Stuttgartból Ditzingenbe költöztették és újították fel. A hetvenes években további bővülés után, a francia vasalatgyártót a FERCO –t megvásárolták. Később pedig a vezető zárrendszer gyártó céget, a BKS-t integrálták a saját vállalatcsoportjukba. Így már képesek lettek komplex rendszereket készíteni a vasalatokból, lehetett az bármilyen kihívás, vagy technológiai igény egy épületben.

A legfontosabb állomások:

1907 – vállalatalapítás
1924 – tolóajtó vasalatok szabadalmaztatása
1975 – a FERCO francia vasalatgyár megvásárlása
1979 – a GU Secury többpontos zár kifejlesztése
1983 –  A BKS  zárbetét és pánikzár gyártó cég integrálása
2006 –  A “BKS” az évszázad márkája kitüntetést kapja
2012 –  A GU-BKS vállalatcsoport és a Zár-Pláza Kft. közös együttműködése elkezdődik.

A Gretsch – Unitas vállalatcsoport 4 kontinensen is megtalálható, Amerika, Ázsia, Európa, Ausztrália.

A GU négy fő irányvonala

  • Ablakvasalatok
  • Ajtóvasalatok
  • Automatikus bejárati rendszerek
  • Épületfelügyeleti rendszerek

GU ajtóvasalatok

A GU komplett rendszereket kínál a bejárati ajtóvasalatok terén, biztonságos és komfortos működést biztosít. Termékválasztéka hatalmas, de közben folyamatosan fejlesztenek, és megfelelő szerviz-hálózatot biztosítanak.

A többpontos ajtóvasalatokat két nagy csoportra lehet osztani:

  • Fa- vagy acél ajtó vasalatok
  • Alumínium- vagy műanyag ajtó vasalatok

Ezeken belül is két nagy csoport van, lehetnek önreteszelő, más néven automata rendszerek, és lehetnek kézzel reteszelő rendszerek.

Kilincsműködésű rendszerek

GU-SECURY EUROPA több változata is szerepel a kínálatban.

Ez a zártípus akkor ideális, ha a külső oldalon nem szeretnénk gombot, hanem kilincset, és a kilincs felhúzásával tudjuk az ajtót zárni. Miután a kilincset felhúztuk és zártuk az ajtót, a zárbetét kulcsának elfordításával már csak reteszeljük a szerkezetet. Az eredmény nagyobb zárónyomás, és kizárhatjuk, hogy véletlenül a zárba törjük a kulcsot. A lehetőségek között van acélcsap, záró-kampó, vagy hagyományos görgő.

Alumínium- vagy műanyag ajtókhoz

Ezen ajtók követelményei a következők. Keskeny profil, speciális dorn méretek és kilincsmagasságok. A GU teljes megoldást kínál a műanyag ajtózárak területén.

PVC ajtók esetében a dorn méret 25 és 45 mm között van. A kilincs és a zár távolsága 92 mm.

Többféle változata lehet, három, de akár öt reteszelési pont is gondoskodhat az ajtó biztonságos reteszeléséről.

Könnyű zárást biztosít az esetleges ajtóvetemedést követően is.

Bizonyos GU zárak acélcsapjai és zárókampói SKG minősítettek, tehát edzettek, így védenek átfűrészelés ellen.

A GU Europa záraknál a görgők beállíthatóak, hogy az ajtószárny nagyobb rányomódást legyen képes véghezvinni, így garantálva a jobb tömítettséget, mind hő- és hangszigetelés terén.

GU önreteszelő zárrendszerek

Kényelem és biztonság, ez a GU.

Az önreteszelő zárak kiváltják a főzár-kulccsal való manuális zárását. Mit jelent ez?   Amikor elhagyom a lakást, és becsukom az ajtót, jól megszokott mozdulat, hogy a kulcsot elővéve az ajtóban lévő zárbetétet bezárom. Így biztosítom, hogy a zárszerkezet bezárja az ajtót. A GU olyan megoldást kínál, hogy elegendő csupán távozáskor az ajtót magunk után becsukni, nincs szükség a külső oldalon a kulcsos zárásra, az önreteszelő automatikusan zárja az ajtót. A zárásról a 20 mm-t kinyúló acélcsapok gondoskodnak, amelyek beépített visszanyomás ellen biztosítottak. Az ajtó kívülről kulccsal, belülről kilincsel bármikor nyitható. Ilyen ajtókon többnyire a külső oldalon nem látunk semmilyen gombot vagy kilincset, csak egy dekoratív hosszúkás fogantyút.

A GU számtalan zárási megoldást nyújt a bejárati ajtók területén, tapasztalata és minősége vitathatatlan.

A GU záraknál kb. 20 éves időtartam után válik esedékessé a zárcsere, akkor is többnyire azért, mert semmilyen karbantartást nem kaptak, illetve nem gondoskodtak az ajtók időszerű átvizsgálásáról. Az ajtó is igényli a törődést, olajozást, és a karbantartást. Többnyire a tapasztalat, hogy már megint tönkrement a zár, pedig még “csak” 20 éves.

Gyakori probléma továbbá a festő, aki a fa ajtóknál pácolja, vagy lazúrozza , vagy csak simán “szép” fehérre festi az amúgy tökéletesen működő zárunkat. Pár nappal később pedig már mehetünk is, cserélni a zárszerkezetet.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

GU vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064