FUHR ajtózárak, ajtóvasalatok

FUHR vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

Történelem

A FUHR zárgyártó manufaktúra megjelenése már az 1850-es évek közepétől számolható. Abban az időben kezdett a német ipar kialakulni, és különböző családi vállalkozásokként kezdtek működni. A FUHR Düsseldorf közelében alakult, elsősorban olyan vasalatokat készítettek, amivel az ablakok zárását tudták biztosítani.

A FUHR 75%-ban exportra gyárt, de a német minőséget viszi mindenhová, így termékei innovatívak, és biztonságosak.

A vállalat további célja, hogy piacot növeljen hazájában, Németországban is. Ehhez megfelelően fejleszti a gyárat, korszerűsítik a gépeket, és folyamatos tanulásban vesznek részt a gyár dolgozói.

Általános információk a FUHR vasalatokról

Az innováció fontos tényező a FUHR életében, így elsőként fejlesztette ki a MULTISAFE többpontos zártechnológiát, elsősorban ablakok biztonságos zárásában. A későbbiekben már ajtózárakban is használták ezeket.

A további kényelmi és biztonsági követelmények végett kezdték el kifejleszteni az olyan vasalatokat, amelyek életfelügyeleti rendszerbe integrálhatóak, vagy vészkijáratokba szerelhetők, mert éppen pánikfunkcióval vannak ellátva.

Az elsők között kezdték el gyártani az önreteszelő zárakat is.

Új, prémium termékük a MULTITRONIC, mely egy önreteszelős, motoros zárszerkezet, amely beépíthető fa-, illetve acél ajtóba is. Ehhez a zárhoz hozzárendelhető akár távirányító, akár biometrikus ujjlenyomat olvasó, amivel nyithatóvá válik az ajtó. Egy ilyen rendszerű ajtót, mindenképpen előre kell terveztetni, mert villamos energia igénye is van.

A FUHR gyár kis mennyiségben is gyárt vasalatot, így biztosítva, hogy termékeit rugalmasan kezeljék. Elsősorban prémium terméknek minősül, így egy-egy FUHR vasalat ára 60-90-120 ezer forint körüli is lehet. A szállítási határidő sokszor 4-6-8 hét. Raktárra sosem gyártanak, minden elkészített zárszerkezet beépítésre kerül. Csere, vagy meghibásodás esetén ezt figyelembe kell venni.

Egyéb lehetőségként elmondjuk, hogy egy másik, európai zárgyártó vállalat terméke beszerelhető bizonyos FUHR vasalatok helyére, mert magunk is irreálisnak tartjuk a 8 hetet, mire a termék megérkezik, illetve a 80-100 ezer forintos árat.

A FUHR zárak megtalálhatóak a fa ajtókban, műanyag ajtókban, és az alumínium, erősített portál ajtókban is. A FUHR termékeknél elsősorban a minőség a szempont és nem a mennyiség.

FUHR vasalatok fajtái

Elektromechanikus zárak 

Ezek elsősorban prémium bejárati ajtókba szerelhetők, MULTITRONIC néven.

Automatikus zár

MULTISAFE – itt az ajtó csukásának pillanatában, automatikusan kifordul a kampó az ajtó éléből, így azonnali zárást biztosít, és az ajtó nem tud vetemedni. Ezek többnyire mind kulcsműködtetésű zárszerkezetek.

Kulcsos zár

MULTISAFE 855 - a fő bejárati ajtóba ajánljuk. Mind kampós, mind horgas, mind tüskés kivitelben is kapható. Általános dorn mérete 65/72 mm, Illetve az előlap szélessége 20 mm.

Jelenleg a FUHR záraknak is igen széles a választéka, az egyszerűbb retesz zártól egészen a legbonyolultabb, motoros zárig bezárólag.

Viszonylag az új zártípusokat könnyű felismerni, hiszen a gyártó a saját márkanevét elhelyezi a zár külső előlapján.

A házi barkácsolást nem javasoljuk, de a minimális olajozást, karbantartást igen.

FUHR zárat is csak kiszerelt állapotban tudunk a legpontosabban felmérni, a megfelelő méreteket nem fogjuk látni beszerelt állapotban.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

FUHR vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064