Elzett vasalat

Elzett vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

A múlt – egy kis történelem

A Soproni Vasárugyár Rt. épülete már a gyáralapítás előtt állott. A gyár 1901. július 21-én alakult. A cél, különböző nemű vasáruk és ezekkel rokontermészetű áruk gyártása és értékesítése. A társaság budapesti székhellyel rendelkezett, mely magyarul Vasárugyár Rt. Sopron-Graz. Elsősorban ajtó- és ablak vasalatok gyártásával foglalkoztak. 2-3 évtizeddel később kezdődött a gyár bővítése, így kapupántok, ládazárak, épületzárak gyártásával növelték a termelést. A 30-as években már öt országba exportálták termékeiket.

A II. világháború után a gyár szovjet tulajdonba került, majd 1952-ben a magyar államnak adták át. 58-ban egyesítették a budapesti Elzett Vasárugyárral. 1986-ban jött egy újabb állomás, önálló gyárként működhetett, az ELZETT márkanév megtartásával, Elzett Zár- és Vasalatárugyár néven. A 80-as évek közepén indították el a modern ablak- és ajtóvasalat gyártást, német licenc alapján. 1991-ben a német ROTO és a francia Securidev Groupe 50-50 % -os tulajdonába került. 1996. január 1-től Euro Elzett Kft. néven, már 100% tulajdonban a Securidev Csoport tagja, aki vezető helyet foglal el a magyar piacon az épületzárak területén.

A jelen

Kutatják azokat a piaci réseket, ahol még gyártásfejlesztést kell csinálni. Európai jelenlétünk folyamatos növekedését fenntartani, de továbbra is Magyarország az elsőszámú piac. Termékein ár-érték arányát folyamatosan és hosszan biztosítani. A piaci igényeknek pedig még jobban megfelelni.

Jövő

A vasalatok minőségének folyamatos fejlesztése, illetve, új termékek gyártása és értékesítése, új piacok kutatása.

Elzett többpontos zárak fa-, fém- és PVC ajtókhoz

Multikomfort

Többpontos zárszerkezetek, amelyek 100 kg, vagy az feletti biztonsági ajtókba építhetők be. Alapvetően kulcsműködésűek, az előlap szélessége lehet 16, 20 és 24 mm széles.

A dorn méret lehet 35, 45, 55, 65 mm, 4 görgős és 2 tüskés kivitelben is kapható. A teljes rúdzár hossza az ajtómagasság alapján szabható. A kilincsdió mérete lehet 8x8 vagy 10x10 mm. Ritka, vagy kevés darabszámban kampós / csapos kivitelben is készülhet. Minden Multikomfort rúdzárba normál, europrofilos zárbetétet lehet tenni. A zárbetét fogaskerék segítségével juttatja át a mozgást a kiegészítő zárrészekbe.

3477 Elzett rúdzár

Három féle görgős rúdzár készül belőle, a könnyebb bejárati ajtókba szerelik, kilincsfelhúzással működik. A kilincs felemeléssel lehet a görgőket elmozdítani, amikből 3 db van a záron, majd a zárbetét elfordításával lehet reteszelni a zárszerkezetet. A 3 féle görgő, lehet hosszúkás csappal, gombafejes csappal, illetve normál kerek görgővel.

Pentaroll zárszerkezet

Ez már nehezebb ajtókban is alkalmazható, kulcsműködésű, dorn mérete lehet, 35,45, 55 mm. A kulcs csak a négy görgőt mozdítja el. Jobbos- és balos kivitelben is kapható.

Trilógia, Trilógia Dual vasalat

Ezek a rúdzárak mind kulcsműködésűek, alul és felül pótcsapokat mozgatnak. A kulcs elfordításával lehet zárni. A zárnyelv fordítható, így könnyedén állítható a nyitásirány. A dorn méret lehet 45, 50, 55 mm, a kilincs és zár közötti távolság 85, 90, 92 mm.

Előlap szélesség: 16, 18, 22 mm lehet.

A Trilógia Dual szerkezet a pótreteszeken kívül rendelkezik még egy kiegészítő felső zárbetéttel is, így kettős reteszelés érhető el.

A Trilógia zárak többféle kivitelben is előfordulhatnak, zárónyelves, tüskés nyelvvel, és kampós kivitelben.

Trilógia II

Ez a zár speciális dorn mérettel rendelkezik, 50/70-es mérettel. Lehet telinyelves vagy dupla tüskés zárónyelvvel is találkozni vele.

Euro Elzett MultiSoft basic és Top Multisoft

Ezeket a zárakat is készítik mind hazai piacra és készítik különböző országok ajtógyártói részére.

Hogy megfeleljenek a nyugati igényeknek, minden létező extra méretben készítik ezeket a többpontos vasalatokat. A MultiSoft basic alapvetően egy olcsó tömegtermék, ami a Roto és a GU vasalatait tudja kiváltani. Igény esetén rendelhető görgős- illetve pótreteszes kivitelben. Készül kilincsemeléssel, és kulcsműködéses zárással. Választható akár tűzgátló minősítéssel is.

Minden Euro Elzett vasalat és többpontos ajtózár MABISZ minősítéssel rendelkezik.

Kivitelek, kampós/csapos, görgős, gombacsapos, opcionálisan magasítható, külön elem vásárlásával.

A nyitás irány megváltoztatható. Minden Elzett rúdzár rendelkezik egy beépített olajozó rendszerrel, így a zárszerkezet élettartamát jelentősen lehet növelni.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

Elzett vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064