Roto vasalat forgalmazás

Roto ablak- és ajtóvasalatok forgalmazása a budapesti Kulcskirály zárszaküzletben. A Roto vasalatok lényegében mindenféle megoldásban előfordulnak fa ablakban és fa ajtóban, illetve műanyag ablakban és műanyag ajtókban egyaránt.

Cégünk a Zár-Pláza Kft. elsősorban a ROTO ajtózárakat értékesíti raktárról elérhetően, ablak- vagy erkélyajtó vasalat, illetve vasalat tartozékot rendelésre tudunk hozni, minta alapján!

Roto vasalat vásárlásának menete  – Minden esetben kiszerelt állapotban kell a vasalatot pontosan beazonosítani, az ajtóba szerelt és fényképezett Roto vasalatokkal nem kívánunk foglalkozni. Ha a szerelést házilag nem szeretnék megoldani, akkor szakembert kell hívni segítségül. A Kulcskirály nem foglalkozik javítással és szereléssel!

A Roto vasalatot vagy annak alkatrészét könnyű beazonosítani, mert rendelkezik felirattal, illetve számsorral. Minden esetben először azt kell megkeresni, hogy pontosan melyik vasalatgyártó termékével van dolgunk. A Roto egy háromszög logót használ, és alatta a Roto felirat olvasható.

Régen az ajtó és ablak vasalat is sárga eloxált felületkezelést kapott, ma már ez igen környezetterhelő, ezt a fajta színt megszüntették, és csak horganyozni lehet a rúdzárat. Sok esetben találkozunk olyan igénnyel, hogy a megrendelő utólag az ezüst színű horganyt lefestette vagy lepácolták azt az ablak színére. Ezt nem szabad, mivel a festék vagy lakk befolyik a rúdzárba és amikor megszárad, a működést megállítja. Ilyenkor gyakran fordul elő, hogy a kilincset nyomják, de a zár nem mozdul, majd egy kattanás után a kilincs már csak körbe-körbe forog, de a nyílászáró nem mozdul. Szinte biztos, hogy ilyenkor rúdzárat cserélni kell.

Roto ablak-rúdzárak forgalmazása - A legtöbb esetben vagy a kilincs működtetés által megy tönkre a rúdzár közepe, vagy a sarokpánt, esetleg a sarokváltó megy szét. Ezeket is csak akkor tudjuk pontosan beazonosítani, ha tudjuk, hogy az ablak működése milyen.

Ilyenkor a következőkre van szükség:

  • Fa vagy műanyag a nyílászáró? Melyik profilról, típusról beszélünk? Nyíló- vagy bukó-nyíló, esetleg toló-bukó vasalatról van-e szó?
  • A sarokváltó vagy bukó olló esetén is szükség van a hibás alkatrészre, itt is kiszerelt állapotban kell azt behozni üzletünkbe.

Ha Roto ablakzárat vásárol, érdemes tudni, hogy nem pont olyan méretet fog venni, amilyen a kiszerelt mintadarab. Ennek az az oka, hogy minden ablakvasalatot méretre vágnak. A Roto vasalat gyárilag egy meghatározott mérettartományban mozog, és abból kell olyat vágni, ami megfelel a mintáéval. Ezt már minden esetben otthon kell elvégezni, hiszen esetleges rossz mérettartományból eredő feszülés is vezethetett oda, hogy meghibásodott a vasalat.

Roto ajtózárak forgalmazása

Itt valamivel egyszerűbb a helyzet, de ha a teljes Roto választékot szeretnénk megismerni, tudni kell, hogy több ezer többpontos rúdzárból áll a szortiment.

Itt is igaz az, hogy csak a kiszerelt és üzletünkbe elhozott Roto ajtózárakkal tudunk foglalkozni, számunkra így az egyszerű a beazonosítás, és a megfelelő cseredarabot csak így tudjuk biztosítani. Számtalan eset van, hogy egy régi Roto ajtózárat szeretnének kicserélni, ami több mint 20 éves. Elképzelhető, hogy már nem fogunk tudni ugyanolyat adni, ami minden módosítás nélkül beszerelhető a helyére, de megfelelő zárközép-cserével akár még menthető is lehet a vasalat.

Lényeges, hogy a rossz zárat ne szedjék szét, ne akarják megcsinálni! Illetve, ha bele is kezdtek, akkor minket kíméljenek meg attól, hogy behozzák darabokban, és mi meg majd összerakjuk. Lehetőleg egyben, a rudazattal együtt fáradjanak be a Kulcskirály budapesti zárszaküzletébe, és fogunk tudni segíteni, vagy a helyére a legkevesebb átalakítást igénylő zárat megkeresni Önöknek.

Vidéki lakosok érdeklődőknek előzetesen, javasoljuk az e-mail elérhetőségünket a kommunikációra. Első körben szereljék ki Roto többpontos ajtózárjukat, és küldjenek róla fényképet, és mi, amint tudjuk felvesszük a kapcsolatot Önökkel a részletek pontosítása végett.

Roto vasalat forgalmazás – KULCSKIRÁLY – 06-1-312-2064

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest