Pavo vasalat forgalmazás

A Pavo vasalatok olcsó, török vasalatok, valamelyik gyártó leselejtezett gépsorán készülnek, és különböző műanyag ablak gyártók hozzák be hazánkba, komplett műanyag ajtókkal együtt.

Összesen öt féle Pavo vasalatot tudunk beszerezni, és nem is szándékozunk bővíteni a szortimentet.

A Pavo vasalat cseréje viszonylag egyszerű, házilag is megoldható, ha sikerül az adott méretben teljesen kompatibilis zárat vásárolni. Házilag szerelt vagy cserélt Pavo vasalatra nem adunk semmilyen garanciát!

Amikor az új zárat megvásárolják üzletünkben, ott kell azt minden esetben kipróbálni, ha ott működik, akkor már csak a hibás beszerelés következménye lehet, hogy az új zár nem működik megfelelően!

Többpontos Pavo ajtózárakból az alábbiak szerezhetők be.

Kulcsműködtetésű, négy görgős, 16 mm előlap szélességgel rendelkező rúdzár. Mivel a legtöbbször ezek műanyag ajtókban vannak, így 35 mm dorn távolság a jellemző.

A Pavo ajtózárak minősége igen gyatra, viszont teljes mértékben, kisebb szereléssel beépíthető helyére például egy jól működő G-U többpontos zárszerkezet, ami sokkal masszívabb, fém-háztokos, és minőségi anyagokból kerül összeszerelésre.

Kilincsműködésű többpontos Pavo ajtózár - ezeknek a jellemzője, hogy az ajtót úgy kell bezárni, hogy a kilincset felhúzzuk, ezzel az előlapon lévő kis görgők elmozdulnak és belezáródnak a kagylóba. Ez után tudjuk a kulcsot elfordítani. Egy fordulattal zárhatjuk be az ajtót. A nyitáshoz először a kulcsot kell elforgatni, majd a kilincs lenyomásával a rudazaton lévő görgők is elmozdulnak, és elengedik az ajtótokon lévő fogadókat.

Mivel ennél a zártípusnál, és alapvetően az összes kilincsműködéses zárnál nagy erőt lehet kifejteni a kilincs mozgatással, így a szoruló, vagy rosszul záródó ajtót nehezen lehet felismerni és korrigálni. A hiányzó karbantartásra és a hibás beépítésre vezethető vissza a legtöbbször a zárak meghibásodása. Egy jól működő ajtózár, ami megfelelően van kezelve és rendeltetésszerűen van beépítve, illetve használva, több évtizedig is jól működik.

A műanyag ajtóknál nem jellemző, hogy festik a zárat, inkább a műanyag PVC burkolat megy az évek során tönkre, elsősorban a hő hatására, illetve a folyamatos külső tényezők miatt.

Nincs olyan, hogy gondozásmentes ajtó vagy vasalat! Ez nagyon jól hangzik, de nem igaz! Minden megfelelő karbantartási munka a nyílászárónk élettartamát növeli.

Pavo ajtózár csere esetén lehet kilincset is cserélni, ha az már kopott, vagy kilazult a közepe.

A Kulcskirály nemcsak Pavo vasalatokat értékesít, hanem hozzávaló pántokat és kilincseket is.

Pavo vasalat forgalmazás – KULCSKIRÁLY – 06-1-312-2064

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest