Zárható kilincs szerelés

Nagyon sokan keresnek meg minket azzal a szándékkal, hogy szeretnék a teraszajtó, vagy ablakok kilincsét zárhatóvá tenni.

Ezzel nincs semmi baj, természetesen egy kilincs cserével ez a kérés könnyedén megoldható.

A zárható kilincsek használata nagyon egyszerű. A kulcs behelyezésével, majd elfordításával nyílik a zár, ezután már ugyanúgy működik, mint a régi, megszokott teraszajtó- vagy ablakkilincsek. Majd ha újra szeretné bezárni őket, akkor ki kell venni az ablakot/ajtót a bukó vagy nyíló funkcióból, be kell zárni a kilinccsel, mint normál esetben, majd be kell nyomni a kilincsen lévő kis, ezüst zárhengert.

Azért ajánlott ennek a zárható kilincsnek a felszerelése, mert meggátolja az ajtó/ablak kívülről történő elmozdítását. Így akár még egy bukó funkcióba állított ablak kinyitását sem lehet elvégezni úgy, hogy pl. betörés esetén valaki kintről benyúl. A nyitás kizárólag a kulcs elfordításával történik meg.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez csak akkor állja meg a helyét, ha nem marad benne a kulcs a zárban.

Nagyon fontos azt a dolgot szem előtt tartani, hogy némely biztosítótársaságnál követelmény a zárható kilincs jelenléte az ajtók/ablakok esetében.

Több behatolási módszert is meg lehet vele előzni, pl. ha a betörő bejut, belülről nem tudja kinyitni az ablakot, ajtót, ahol a társai esetleg be tudnának jutni. A másik pedig, ha szellőző funkcióra van állítva (bukóra), akkor nem lehet kívülről kinyitni, illetve a gyerekszobákban, óvodákban védelmi szerepe is van, mert a gyerekek így nem tudják az ablakot kinyitni.

A zárható ablakkilincs felszerelése nem követel szakmai felkészültséget, de mégis biztonsági érzést ad az embernek, és nem is kerül nagy költségbe.

Az igazat megvallva, ha a biztonság tekintetéből közelítjük meg a dolgot, ez a zár semmit nem ér. Egy csavarhúzóval a kilincsben lévő zárhengert könnyedén ki lehet szakítani, és már nyitva is ablak/ajtó.

Ha egy kicsit komolyabb védelmet szeretnénk a teraszajtóra, ablakra, ami kívülről visszatartja, meggátolja a befeszítéses behatolást, betörést, akkor inkább olyan erősebb védelmi módszerben érdemes gondolkodni, mint a befeszítés-gátló.

A befeszítés-gátlóknak az az előnye a zárható kilinccsel szemben, hogy kívülről már nem tudják befeszíteni az ajtó- vagy ablakkeretet, mert erősen hozzászorítja azt a tokhoz. Ráadásul ebből van olyan is, amelyik belülről zárható, mint a kilincs.

A zárható kilincsekről, vagy akár befeszítés-gátlókról érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest