KFV vasalat értékesítés Budapesten

A műanyag ajtóban vagy fa ajtóban lévő többpontos ajtózárak közül sokfélét találunk. Alu- és acélajtók biztonsági zárjai között is hatalmas a választék. A Kulcskirály a zárak és zárbetétek területén a lehető legszélesebb választékot biztosítja, akár új beépítésről legyen szó, akár egy meghibásodott bejárati ajtózárat szeretnének kicserélni.

A többpontos rúdzárak között az egyik német gyártó a KFV. A régebbi KFV zárakon van, hogy nem találunk semmilyen márkajelzést, vagy jelölést, csak néhány, különböző szabvány írást. Az újabb bevéső zárak viszont már rendelkeznek KFV felirattal, így viszonylag könnyedén lehet a pontos márka-azonosítást elvégezni.

Alapesetben kétféle KFV többpontos zárat különböztetünk meg, az egyik a kulcs működtetésű, amikor a kulcs forgatásával tudjuk a vasalatot nyitni vagy zárni. A másik a kilincs működtetésű, amikor a kilincs felhúzásával zárjuk az ajtót, a zárbetét csak reteszelő funkciót lát el.

A Kulcskirály pár éve a többpontos ajtózárakat igen nagy és széles választékra emelte, és pár KFV zárat is a kínálatba tett. Ezek többnyire biztonsági bejárati ajtózárak, amik a hazai cserepiacon nehezen beszerezhetők. Előfordulhat esetleg, hogy a méret és a szabvány miatt már változnak a zár beépítési méretei, de a zárközép pár perc alatt, hozzáértéssel cserélhető.

A KFV zárak javítását is elvégeztük már jó pár olyan esetben, amikor nem találtunk a zárhoz hasonló méretűt, de a hibás fogaskerék azonosítása után javítani tudtuk. Ilyenkor is vállaljuk az egy év garanciát, de fontos tudni, hogy a zár kiszerelését és üzletünkbe való eljuttatását a megrendelőnek kell biztosítani.

Budapesten a KFV zárak értékesítésével a Kulcskirályon kívül nem foglalkozik senki, külföldi weboldalakról történő rendelés esetén pedig az esetleges méretből adódó hibás teljesítést érdemes figyelembe venni.

A Kulcskirály szaküzlet az egyre növekvő igényeket kielégíti a jelenlegi raktárkészletéből, de egyedi méret esetében van lehetőség a rendelésre is.

A KFV zárak lakóparkokban fordulnak elő igen sűrűn, ez azt jelenti, hogy minden ajtó ugyanazzal a zárral van szerelve.

A Westag a német ajtók közül is igen jó minőségű beltéri ajtót és bejárati ajtót készít.  Sok esetben KFV zárat találunk ezekben az ajtókban. A préselt fa ajtók közül is soknak van tűzgátló minősítése, így nem szerencsés az ajtót és a tokot átalakítani más méretre, típusra.

A zárról olvasható információk alapján nem tudunk árat adni, ez fontos! Minden esetben csak akkor foglalkozik üzletünk KFV zárakkal, ha azt kiszerelt állapotban elhozzák az üzletünkbe, vagy kiszerelt állapotban készítenek róla fényképet, és az általunk megadott paraméterek alapján méretezik.

Milyen méretekre van szükség, ha KFV zárat szeretne vásárolni Budapesten?

Dorn méret – ez a zár előlapjától, a kilincstengely közepéig tartó távolság. Gyakori KFV méretek: 55 mm, és 65 mm.

Kilincs és zárbetét közötti távolság – gyakori méretek: 72 mm és 92 mm.

Előlap szélesség: lehet 16 mm, 20 mm, 24 mm. Műanyag ajtóban a 16 mm az általános, fa- és acél ajtóban 20 és 24 mm a gyakori.

Lényeges továbbá, hogy hány ponton záródik a zár, és milyen záródási módokkal.

A leginkább előforduló záródási pontok, a csapos (itt egy 8-10 mm körüli acél tüske jön ki alul és felül).

Csapos és kapós záródás (ugyanabból a dobozból, kijön egy acél tüske, és egy horgas kampó).

Dupla zárás, vagy két zárbetétes KFV ajtózár - ebben az esetben van még egy pót retesz felszerelve a rudazatra, ilyenkor csak akkor lehet a kilincses zárat kinyitni, ha előtte a felső zár is nyitva van. Fontos, hogy a felső zár helyét és méretet is ismerni kell az új zár vásárlása esetén!

KFV többpontos ajtózárat Budapesten hétköznap reggel 8 és délután 18 óra között tud vásárolni a Nyugati tér mellett, a Kulcskirály zárszaküzletben, a Bajcsy-Zsilinszky út 63 szám alatt.

KULCSKIRÁLY Zárszaküzlet és kulcsmásoló

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-722-6328