Ajtóbehúzók műanyag ajtóra

Ha úgy érzi, hogy Ön körül mindenki barlangban él, mert folyamatosan nyitva hagyják az ajtót, akkor olajfékes ajtócsukóra van szüksége! Ez a szerkezet garantálja, hogy az ajtó nem marad nyitva semmilyen körülmény között. De ezekből is hatalmas a választék, nem egyszerű dönteni, melyik a legmegfelelőbb.

Ajtócsukók típusai, fajtái

  • Normál karos ajtócsukó: a normál karral lehet az erőkart a legjobban kihasználni, ha nagyon széles egy ajtószárny, vagy ha hatalmas a súlya az ajtónak. Ezekben az esetekben csak ilyen megoldás jöhet szóba.
  • Csúszósínes ajtócsukó: maga a hidraulika szinte ugyanaz, de sok gyártónál nem lehet keverni a csúszósínes- és a normál karos szerkezetet. Az illesztési rész eltérő. Minden esetben a sínnel működő ajtócsukónak kisebb a terhelhetősége. Keskenyebb és könnyebb ajtókra telepíthetők, mint a karos szerkezetek.
  • Rögzíthető ajtócsukók: az ajtócsukók esetében van lehetőség a kar vagy a csúszósín kitámasztására. Ebből is többféle megoldás létezik. Van, ami 90 és van, ami 105 fokban rögzíthető.
  • Ajtóba süllyesztett, rejtett ajtócsukók: ezt a technológiát hotelek, szállodák részére fejlesztették ki, annak érdekében, hogy az ajtócsukó szerkezet semennyire se legyen zavaró egy luxusszálloda ajtajában. Nem illik az ajtólapra szerelni ilyen esetben semmit, kényelmesen el lehet tüntetni az ajtóbehúzót.
  • Padlóba süllyesztett ajtócsukó: ezt alkalmazzák nagyon sok helyen, pl. bevásárlóközpontokban, ahol az üvegajtó forgáspontja is egyben, és így esztétikus és minimál stílusú. Felszerelhető továbbá fa ajtók alá is, csak a megfelelő támasztókart kell kiválasztani.

Kültér vagy beltér?  Hol lesz használva az olajfék, és mikre kell figyelni vásárláskor?

Először is, aki azt állítja, hogy az ő ajtócsukóját nem kell állítani, az hazudik! Minden ajtóbehúzó szerkezeten többféle csukássebesség és erő közül tud választani a megrendelő! A helyes felszerelés és a pontos beállítás együtt határozza majd meg az ajtócsukó élettartamát. Nincs olyan szerkezet, amit nem kell állítani, olyan van, ami nagyon pici különbséggel működik nyáron 38 fokban és télen a mínusz 12-ben. De állítani lehet, mert a lehetőség ott van a szerkezeten és kell is állítani.

Amire nagyon figyelni kell, ha új helyre vásárolunk ajtóbecsukó szerkezetet, hogy ne válasszunk túl olcsó és kicsi szerkezetet. Egy rosszul méretezett vásárlással, egyértelműen rövid élettartamot határozunk meg! Minden esetben tájékozódjunk az értékesítőknél!

Segítünk, hogy könnyebben tudjon ajtóbehúzó szerkezetet választani!

A Kulcskirály is közel egy évtizeden keresztül kísérletezett, hogy melyik gyártó vagy forgalmazó terméke mellett tegye le a voksát. Nem húzzuk az időt, nekünk egyértelműen, már több mint 5 éve, a német BKS ajtócsukók lettek a favoritok!

De ne szaladjunk előre, mert nem csak egy gyártó termékét tudja nálunk megvásárolni!

  • A cseh Brano ajtócsukó, ez több mint 30 éves múltra tekint vissza, de lehet sokkal régebb óta van, de mi kb. 30 éve tartjuk folyamatosan. Új helyre nem javasoljuk, de még van olyan közintézmény, vagy társasház, ahol csak ezt használják, és nagy valószínűséggel, ameddig ajtót nem cserélnek ezt is fogják használni.
  • AssaAbloy ajtóbehúzó szerkezetek DC 300 és DC 340 sorozatszámon futnak, és a többi. Volt pár év, amikor mi is eladtunk ezekből párszáz darabot, de amikor már lehetett volna komolyabban dolgozni, akkor sajnos megdrágult, és így kikerült a látómezőnkből. Természetesen bárkinek, bármilyen típust meg tudunk rendelni, de raktáron már nagyon keveset tartunk!
  • Geze ajtófék - nagyon sok ilyen szerkezet van ipari létesítményekben, irodaházakban, bevásárló központokban. A Geze ajtócsukók mindenféle zárási megoldást fel tudnak vonultatni. Gyakorlatilag a Geze egy olyan professzionális osztrák vállalat, amely kizárólag az ajtócsukás köré építi fel tudását és azt maximálisan el is látja. Kár, hogy a magyarországi Geze képviselet, inkompetens területi képviselőkkel van tele!

A Geze ajtócsukók szinte minden típusa üzletünkben elérhető!

  • Dorma, vagy másnéven DormaKaba. Ez a kis koronás termék és termékköre hazánkban a legnépszerűbb, piaci részesedése a legnagyobb. A legkeresettebb Dorma ajtóbehúzókat a budapesti Kulcskirályban megtalálja, legyen kisméretű ajtó, vagy hatalmas várkapu!
  • BKS termékek - Utoljára hagytuk, pedig nekünk és a szerelőknek egyértelműen ez jött be a leginkább! Nagyon népszerű, kedvező árképzése végett, és kiváló német minőség kompromisszum nélkül! Éves szinten közel ezer darab ajtócsukót adunk el, és a szám folyamatosan növekszik, szerintünk jó az irány! A BKS ajtócsukók jó helyen vannak a hazai ajtócsukó piacán. Nagyobb méreteket már csak a hozzá tartozó szerelő lappal lehet megfelelően felszerelni!

Ha ajtócsukót keres, a Kulcskirályban a legjobb helyen van! Többféle termékkínálat, kedvező árak, és kiemelkedő szaktudás!

KULCSKIRÁLY ZÁRSZAKÜZLET

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

06-1-312-2064