SCHÜCO nyílászárók, vasalatok

Munkáink során több olyan Schüco által gyártott vasalattal találkoztunk, amit sajnos már nem lehet beszerezni. Ezeknek a műszaki paraméterei a következők: az előlap 24 mm széles, és fehér, rajta a Schüco koronás emblémája. Alul - felül tüskét tol ki, a zárszekrény méterei 92 x 40 mm, ami a kilincstengely és a cilinderbetét távolságára utal. Ez egy kulcsműködtetésű szerkezet.

Ilyet már egyáltalán nem lehet beszerezni. Ennek a helyére, cégünk egy ezzel kompatibilis, olasz gyártmányú, Sab márkájú, majdnem 100%-ban a Schüringgel megegyező, kiváló minőségű, komplett ajtózár szerkezetet tud beszerelni, aminek az ára is jóval kedvezőbb! Ezt a zárat raktárkészletről tudjuk ügyfeleinknek biztosítani.

Elöljáróban azonban egy pár dolgot szeretnénk tisztázni a Schüco termékekkel kapcsolatban.

Olyan, hogy Schüco zár, nem létezik. A Schüco egy német profil-gyártó cég.

Ez azt jelenti, hogy elsősorban a nyílászárók profilját gyártják le, mégpedig ipari mennyiségben.

Irodaházak, üzletsorok, vagy csarnokok könnyűszerkezetét gyártják le, amelyben többnyire fix üvegezést végeznek. Ezeknek a profiloknak elsősorban a hang- és hőszigetelést kell biztosítaniuk. A Schüco profilok alumíniumból készülnek elsősorban, de lehetnek acélból vagy műanyagból is.

Ezekkel a termékekkel nem is találkozunk a hétköznapok során, mert inkább csarnokokban, különböző irodaházakban és projektekben vesznek részt.

A Schüco gyártat saját név alatt, elsősorban a BKS-sel portálzárat, ami lehet pánikfunkciós, és lehet normál működésű is. Hogy ne legyen minden olyan egyszerű, a termékeiket úgy gyártatják, hogy minimális különbség legyen a “saját” termékük, és a tömeggyártott zárak között. Így ezzel elérik, hogy a pár ezer forintos zár, több tízezer forintba kerüljön.

A profil-gyártáson kívül, ablak- és ajtógyártással is foglalkoznak, hiszen ugyanaz az alumínium profil ilyenkor felhasználható.

A Schüco termékeire a minimál stílus a jellemző. Magyarországon nem túl elterjedt lakosság körében, mert túl drága. Bár vannak Budapesten lakóparkok, ahol ilyen Schüco vasalatok vannak a bejárati ajtókban, pl. a XIII. kerületben.

Vasaltok terén, a svájci JANSEN gyártó cég is a Schüco csoport tagja, így ebből az irányból is fellelhető zárszerkezet, habár ezek is inkább alumínium- vagy acél ablakokban gyakoriak.

A Schüco összetett, épületfelügyeleti RWA rendszereket is ki tud szolgálni.

Ezek megtalálhatóak a SCHÜCO kínálatában:

  • Ablakok
  • Ajtók
  • Függönyfalak/üvegtetők
  • Tűzgátlás
  • Napvédelem
  • Épületbővítés
  • RWA/automatizálás
  • Acél zártszelvények
  • Megmunkálás

A megbízhatóság és a rendeltetés szempontjából, mind az ajtóknak, mind a bejárati kapuknak magas követelményeknek kell megfelelniük. Használati céltól függően, a kifogástalan nyithatóságot és csukhatóságot nagy forgalom esetén is tudniuk kell biztosítani, mégpedig úgy, hogy egyben a tűz- és betörésgátlási követelményeknek is megfeleljenek.

Referenciák

http://www1.alukoenigstahl.com/AKS/portal/alias__Stahl/lang__hu-HU/domain__hu/tabID__3479/DesktopDefault.aspx

Schüco zárszerviz

Cégünk vállalja, hogy igény esetén a SCHÜCO ajtó- és ablak vasalatokat cseréli, beszereli, szükség esetén, az alkatrészeket vagy a nem sztenderd vasalatokat a lehető legrövidebb határidővel beszerzi.

Szakmai tapasztalatunk igen nagy, így bármilyen ajtó- vagy ablakzárral kapcsolatos problémát, rövid határidővel próbálunk elhárítani/megoldani.

Gyakori eset még, amikor a kilincsek elfáradnak, letörnek, ezek pótlását is záros határidőn belül elvégezzük.

A Schüco németországi gyárával már több mint 10 éve jó kapcsolatot ápolunk, ezáltal zárszerviz szolgáltatásunk ebben a témakörben megkérdőjelezhetetlen.

Kedvező árakkal és raktárkészlettel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest