Pavo többpontos ajtózár szerkezet

Pavo vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

Amit a Pavo vasalatról tudni érdemes

A kilincsműködtetésű zárak elterjedésével egyidejűleg, több zárgyártó terméke jelent meg a hazai és külföldi ajtógyártók termékei közül a magyar piacon.

Itt beszélhetünk fa-, műanyag-, acél- és alumínium ajtókról. Pár gyártó kiemelkedik ezek közül, mégpedig a minőség szem előtt tartásával, így jó minőségben képesek a terméket előállítani, melyek egy kis odafigyeléssel és karbantartással, nagyon sokáig használhatóak.

Ilyen gyártó többek között a Roto, GU, Maco, KFV.

A Pavo ajtózár-szerkezet megjelenését elsősorban az ár határozta meg. Nagy mennyiségben készített többpontos ajtók esetében fontos szerepet játszik az olcsóság. Ilyen “olcsó” kategóriába soroljuk a Pavo szerkezetet is.

Ha olcsó, akkor nagyon rossz? Nos, ez nem ilyen egyszerű. Azok a műanyag ajtók, amelyekbe a Pavo vasalatokat szerelik, nem tartoznak a legmasszívabb biztonsági ajtók közé, általában ezek vékony műanyag ajtók.

Ettől függetlenül a működését évekig el tudja látni a vasalat, de hibás beszerelés esetén elképzelhető, hogy csak pár hónapig fog jól működni.

A Pavo és egyéb záraknak nincsenek tartós tesztelési fázisai, nincsen minőség-ellenőrzés, nem látta semmilyen hatóság, mielőtt a bejárati ajtóba beszerelték volna. Ezért is tudnak olcsók lenni.

Többnyire használt gyártósoron készülnek, amiket már a nagy, komoly gyártók leselejteztek, de még a tömeggyártásra alkalmasak. Visszatérve a minőségre, a Pavo zárak nem érik el a nagy európai gyártók minőségét és nagyon gyakran, jóval a szavatossági idő lejárta előtt tönkremennek.

Zárszerviz cégünk, ezeket a Pavo ajtózárakat cseréli, amennyiben tönkrementek, vagy már nem működnek. Természetesen nem Pavo vasalatot helyezünk be a helyére, így minimális átalakítást szükséges elvégeznünk a tokon, ahol a görgők fogadóját vagy cserélni, vagy áthelyezni kell.

Minden esetben minőségi rúdzár vasalatot szerelünk ezek helyére, hiszen az általunk biztosított vasalatokra, zárszerkezetekre, illetve az elvégzett munkára, egy év garanciát biztosítunk.

Előfordulhat, hogy a Pavo zárcsere esetleges kilincs cserével is jár, erre fel vagyunk készülve, mivel a többi gyártó nem használ ennyire silány minőségű kilincset.

Pavo többpontos vasalat működése

A Pavo ajtózáraknál többnyire kilincsemeléses zárszerkezetekhez volt szerencsénk, elég keskeny kivitelben. Ez azt jelenti, hogy 25, 30, 35 és 45 mm dorn méretnél nem volt még mélyebb zárszerkezet. Ezek közül is a 25 mm-es változat a leggyakoribb. Itt is sajnos a spórolás mutatkozik meg, ezért lettek ennyire keskenyek a zárak.

A kilincs felhúzása után lehet a kulcsot a zárban elfordítani, így tudjuk zárni a műanyag bejárati ajtót. Ha elforgattuk a kulcsot, már nem lehet lenyomni a kilincset, erről egy retesz gondoskodik. Először újra a kulcsot kell nyitás irányba forgatni, majd ezután a kilincs lenyomásával nyitni az ajtót.

Hogyan teszteljük a többpontos ajtózárat, hogy jól működik-e?

Ezt viszonylag egyszerűen el lehet végezni, mindössze a nyitott ajtónál kell felemelni a kilincset, így meggyőződhetnek arról, hogy akadásmentesen záródik-e a szerkezet.

Amennyiben ilyenkor nem tapasztalnak semmilyen problémát, meg kell ismételni a műveletet az ajtó csukott állapotában is. Ha ekkor már szorul, vagy akadozik, akkor biztos, hogy igazításra vagy ajtóbeállításra van szükség.

Zárszerviz cégünk megoldást kínál a hibás működés esetére, zárszerkezet csere szolgáltatással, vagy akár az ajtó beállításában is tudunk segíteni. Amennyiben a többpontos műanyag ajtajával nem megelégedett, forduljunk diszpécser kollégánkhoz! Rövid határidővel, precíz és gyors munkavégzéssel segítünk Önnek elhárítani a problémát!

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest

Pavo vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064