Maco ajtó- és ablak vasalatok

Maco vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064

Történelem, rövid ismertető

A Maco többpontos ajtó- és ablakvasalat-gyártó Európa egyik piacvezető szereplője.

Az osztrák K.R. Lorenz Mayer 1947-ben megalakítja a cég alapjait.

1952-ben Salzburgban elkezdődik a vasalatgyártás

1972-től 1992-ig, tehát 20 év alatt, a gyár mérete eléri a 25.000 négyzetmétert, és több mint 500 ember dolgozik a vállalatnál.

Az alábbi országokban rendelkezik a Maco helyi forgalmazókkal:

1981: Olaszország
1986: Anglia
1986: Hollandia
1990: Németország
1998: Lengyelország
2010: Ukrajna és az Oroszország

Miért a Maco?

A Maco ajtózárak kizárólag Ausztriában készülnek, a minőséget pedig többszörös minőségellenőrzéssel biztosítják. A gyártás során a legmodernebb technológiát felhasználva érik el, hogy termékeik tökéletesen működjenek.

A Maco vállalat nagy hangsúlyt fektet a felhasználói igények változó kielégítésére. Folyamatos innováció jellemzi a Macotech cégcsoportot.

2001-ben elsőként kezdték el használni a gombafejes görgőket. Így megoldották azt, hogy zárt állapotban a görgő és a fogadó szorosabban kapcsolódjon, ezáltal jobb hang- és hőszigetelést értek el.

Maco ablak- és ajtózárakat elsősorban fa- és műanyag nyílászárókba szerelnek. Az ablak vasalatok között megtalálható a bukó-nyíló vasalat, illetve az erkélyajtó vasalat.

Maco ajtózár típusok

A Maco zárszerkezetek beazonosítása egyszerű, hiszen a vasalat élén szinte biztosan találni egy márkajelzést, illetve a gyártót, jelen esetben a Maco névvel találkozhatunk.

A Maco-nál többféle ajtózár készül, de hazánkban csak egy-két típus a jellemző.

A 4 görgős, kilincsfelhúzású, többpontos ajtózárral sok helyen találkozhatunk. A Maco vasalatok görgője saját szabadalom alapján, görgő formájú gombára hasonlít. A kilincs felhúzásával zárható a szerkezet. A kulcs elfordítása csak reteszeli az ajtót, és megakadályozza, hogy le lehessen nyomni a kilincset.

A 2 görgős, 2 táskás, kilincsemelésű vasalat esetében a zárási folyamat ugyanaz, itt is kilincsemeléssel lehet zárni az ajtót, de csak kettő gombafej mozdul el, és kettő acél tüske jön ki, egy alul, és egy felül. Ezek a tüskék az ajtótokba záródnak, így stabilabb zárást biztosítanak, mint a négy gombafej.

Kulcsműködtetésű zár, négygörgős és görgő plusz táska kivitel

A kulcsműködtetésű zárnál alkalmazható a külső oldalon fix ajtóhúzó, vagy gomb, mert a kulcs elfordításával lehetséges az ajtó zárása és nyitása.

Ezeknél a záraknál alkalmazható elektromos zárfogadó is. A kulcsműködtetésű zár minden esetben váltós, ez azt jelenti, hogy a kulcs hátrahúzza a kilincs csapdanyelvet.

Maco zár méretei

Itt is elsősorban dorn méretet kell tudni, ami 25 mm-től egészen 65 mm-ig terjedhet. Ebből pár méret az, ami gyakori, ilyen pl. a 28-as, vagy 35-ös. Ezek műanyag ajtókban fordulnak elő a leggyakrabban. 45 és 55 mm-es Maco zár pedig többnyire fa bejárati ajtókban található.

A kilincs és zár közötti távolság minden esetben 92 mm.

Az újabb Maco zárak könnyen felismerhetők, egy csukás csillapító megoldásnak köszönhetően.

Itt a csapdanyelvbe integráltak egy fekete műanyag zajcsillapító szerkezetet. Ilyen megoldással eddig csak Maco záraknál találkoztunk.

Maco erkélyajtó és ablak vasalatok

Az osztrák gyárnál is a legtöbb eladás/bevétel az ablak vasalatokból származik. Ezek hosszú élettartamra vannak tervezve, de mindenképpen szükséges karbantartásokat elvégezni bizonyos időközönként, hogy ezt el is érjük.

A szerkezetben vannak mozgó alkatrészek, amik bizony könnyebben működnek, ha megkapják a megfelelő törődést.

Bukó-nyíló, nyíló, toló-bukó, vasalatokkal lehet a legtöbbször találkozni az ablakoknál, teraszajtóknál.

Esetenként előfordul, hogy az erkélyajtó, vagy ablak buktatás, vagy nyitás során akad, esetleg nehezen nyitható vagy zárható. Ilyenkor érdemes ellenőrizni, nem lóg-e valamelyik oldalon a pánt. Ez viszonylag könnyedén beállítható a megfelelő célszerszámmal.

Zárszerviz cégünk elvégez minden javítást, karbantartást, szükség esetén komplett vasalat cserét, a Maco ablakokon, teraszajtókon.

Műanyag- vagy fa bejárati ajtón könnyedén tudunk zárszerkezetet cserélni, mert raktárkészleten tartjuk a Maco zárakat.

ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest, maco zár, maco ajtózár
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest, maco zár, maco ajtózár
ajtózár, ajtózár Budapest, műanyag ajtózár, műanyag ajtózár Budapest, maco zár, maco ajtózár

Maco vasalat értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064