Miért nem a legjobb ötlet, ha megveszik maguknak a zárbetétet?

Tapasztalatunk szerint Magyarországon nagyon sokan szeretnek spórolni. Ezen ötlettől vezérelve döntenek úgy, hogy inkább megvásárolják saját maguknak a zárbetétet, gondolván, hogy a zár szervizcég így nem fog rájuk sózni valami nagyon drága terméket. Pedig ez nem feltétlenül a legjobb ötlet, és gyakran nem, hogy nem spórolnának, hanem egyenesen ráfizetnek. Ha érdekli miért, olvasson tovább!

2018 van, ma már nem feltétlenül úgy működik egy zárbetétcsere, ahogy 15-20 évvel ezelőtt. Nagyon sok fajta ajtó van forgalomban. Azt már nem is említem, hogy amikor valaki arra hivatkozik, hogy neki 1-5-6-8-10 ponton záródó ajtaja van, akkor az a piacon lévő termékek 99%-ára igaz lehet. Azonban azt is tudni kell, hogy nagyon sok silány minőségű bejárati ajtót lehet kapni, melyekben nem is olyan egyszerű már elvégezni a zárbetétcserét, mint ahogy azt eredetileg elképzeltük.

Arról már nem is beszélve, hogy nagyon sokan elfelejtkeznek arról az alapvető dologról, hogy a zárbetétnek kell tudni a pontos méretét ahhoz, hogy megfelelő méretű zárbetétet vásárolják meg az ajtóba. Ehhez pedig nem elég magát az ajtóvastagságot lemérni, hanem ki kell venni belőle a zárbetétet, és annak az A és B távolságát kell lemérni a középső furattól.

Vannak speciális ajtók is, pl. egyes műanyag ajtók, vagy a kínai bejárati ajtók, amelyek zárbetétjének mérete eltér az Európában honos szabvány méretektől. Ilyenkor már mindenféleképpen igazítani kell, mert a zárbetét egy az egyben nem fog belemenni az ajtóba.

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a bejárati ajtó védi az otthont, a lakást, az értékeinket, így nem mindegy, hogy milyen minőségű zárbetét van az ajtóban. Ha egy 1000 Ft-os zárbetétet raknak be az ajtóba, ami semmilyen védelemmel nem rendelkezik, pár másodperc alatt nyitható a zár, és a lakást már ki is rámolták. Tehát egy zárbetét minőséget mindenféleképpen meg kell határozni. Hogy mi az az alapvető követelmény, amivel a zárbetétnek rendelkeznie kell, hogy azért a bejárati ajtónak egy minimális biztonságba legyen.

Nem egyszer, nem kétszer, hanem nagyon sokszor előfordult, hogy az ügyfél spórolás végett önmagának megvette a zárbetétet, de nem tudta azt beszerelni. Ilyenkor már kénytelen volt felhívni egy zárszerviz szolgáltatót, minket, hogy oldjuk meg a szerelést. A helyszínre érkezve szembesültünk azzal, hogy 1.) vagy nem jó méretet vett az ügyfél; 2.) nem a megfelelő minőséget vásárolta meg. És akkor itt meg kell említeni azt is, hogy vannak speciális biztonsági ajtók, amelyet fogaskerekes zárbetétek működtetnek, általában erről az ügyfélnek fogalma sincs, úgyhogy vásárolt egy zárbetétet ami nincs rajta a fogaskerék, mert a zárbetétek gyárilag tolókavivővel (zárszakállal) vannak ellátva.

Szóval, ha már zárszerviz céget kell mindenféleképpen kihívni a helyszínre, akkor sokkal biztonságosabb az ő zárbetétjeiket alkalmazni. Persze nem mindegy, hogy melyik zárszerviz céggel dolgoztatnak. Nálunk kizárólag minőségi zárbetétek vannak a szervizautóban, amelyekre bátran tudjuk vállalni az egy év garanciát. Olcsó, silány zárbetétekkel mi nem dolgozunk. Nem gyűjtjük a garanciális munkákat. Nekünk ez a hivatásunk, ebből élünk, kötelesek vagyunk tökéletes munkát végezni úgy, hogy ne kelljen egy helyszínre kétszer-háromszor visszamenni, mert abból nem élnénk meg.

Ha már a spórolást említettük az elején, azt is tudni kell, hogy cégünk a zárbetéteket közvetlenül a gyártótól vásárolja, erre semmilyen kis kereskedelmi haszon nem tevődik rá, tehát nagyjából ugyanolyan áron tud tőlünk zárbetétet vásárolni, mintha bemenne egy zárboltba.

Sőt, az esetek többségében, mi már zárszerlési szolgáltatást is biztosítunk abból az árból, amit a zárboltban csak betétre költene! Természetesen ez a mondat csak a minőségi zárbetétek esetében állja meg a helyét, amelyek nem Kínában készültek!

Úgyhogy talán érdemes kicsit átgondolni a dolgokat, mert ha valakinek kétszer-háromszor kell visszamenni méret- vagy egyéb problémák miatt a zárüzletbe egyetlen zárbetétért, ahhoz hogy az ajtót be tudja zárni, akkor az már nem biztos, hogy megéri. Természetesen mindenki maga dönti el, de bizony jobb szakemberrel elvégeztetni a zárcserét, amelyre garancia van, és amelyről tudjuk, hogy jó minőséget kap az ügyfél, és nem valami kínai vacakot. Úgyhogy mi azt javasoljuk, forduljanak hozzánk, mert mi ezen a területen otthon vagyunk, ebben vagyunk profik, ebben tudunk segíteni!