Páncélszekrényekről

A komolyabb páncélszekrények dupla acélfallal rendelkeznek, melyek közé speciális anyagokat helyeznek, pl. kerámiaanyagot, betont, golyóálló üveget. Ezek jelentősen megnehezítik a páncélszekrény vágását, nyitását, fúrását. A régi időkben rossz eszetergakéseket, reszelőket dobáltak bele a zár előtt is elhelyezkedő betonba, hogy megnehezítsék a zárnyitás műveletét.

Tovább olvasom

Fa – műanyag nyílászárók

Az ősz a felújítások ideje. A nyári meleg és a nyaralás után ez az időszak az, amikor az embernek van ideje és kapacitása egy kicsit a lakással foglalkozni. Ilyenkor már a gyerekek miatt sem kell aggódni, elkezdődött az iskola, minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A lakásfelújítással kapcsolatban, a festés után a nyílászárók cseréje a legtöbbször elvégzett feladat. Mivel ez egy eléggé költséges munka, így az emberek nem végzik el pár évente, viszont mielőtt bárki is belevágna érdemes kicsit körüljárni a dolgot.

Tovább olvasom

Műanyag nyílászárók tulajdonságai

Amit nagyon sok gyártó hirdet, hogy „gondozásmentes nyílászáró!” – ez valóban jól hangzik, csak nem teljesen igaz. De tegyük is fel gyorsan a kérdést, a régi fa ablakaink 20-30-40 éven át jól szolgátak? Hát persze, sőt, volt olyan ablakzár, amin volt vagy 5 réteg festék és még akkor is működött.

Tovább olvasom

Ablak kiválasztása

Egy felújítás vagy építkezés során az ember mindenképp elérkezik arra a pontra, amikor az ablakokat és az ajtókat ki kell cserélni, vagy fel kell újítani. A régi építkezéseknél még az üveget az ablakba minden esetben fába rakták, és a hozzá tartozó ablakzárak is fa szerkezetre lettek tervezve. Ezek az ablakok lehettek dupla szárnyú, „geréb” tokos ablakok, vagy lehettek erkély ajtók is. Nyitásukat, zárásukat csak a belső oldalról lehetett megoldani, így a hőveszteség igen nagynak volt mondható.

Tovább olvasom

Biztonsági ajtó követelmények

A betörések ellen a bejárati ajtó biztonságának megnövelésével lehet a legjobban védekezni. Mint annyiszor elmondtuk már, a leggyakoribb betörések a zár manipulálásával, rongálásával, illetve a befeszítéses eljárással történnek. Sajnos magyar tévhit, és vaskalaposság is az ajtókat különféle zárakkal tele aggatni. Ez lehet, hogy divat volt a nyolcvanas években, de ma már ez elavult gondolkodás. Érdemes inkább egy igazi biztonsági ajtót választani.

Tovább olvasom

Zárak a mindennapokban

Nem is gondolnánk azt, hogy életünket mennyire körül veszik a zárak. Persze ezt mi, mint zárszerviz cég jobban látjuk, tapasztaljuk, mert a mi mindennapi életünket átlagon felül kiteljesíti ez a témakör.

Tovább olvasom

A biztonsági zárak fejlődése

A zárak elképesztő fejlődésen mentek keresztül az elmúlt 30 évben. Olyan mértékben fejlődött a biztonság, mint ahogy a telefonok és az autók. Gondolom, a velünk hasonló korosztály is tudja, milyen volt egy Trabantban vagy egy Zsiguliban ülni, és azt is tudja, milyen pl. egy német autógyártó 2016-os autója, az miket tud pontosan.

Tovább olvasom