Műanyag ajtó vasalatok változatai

A műanyag ajtók száma több tízezerre tehető, és lassan annyi vasalat van az ajtókba beszerelve, hogy néha már mi sem igazodunk ki azon, hogy melyik micsoda, mert mindig van valami újdonság. Éppen ezért minden ügyféltől mindig fényképet kérünk, hogy meg tudjuk állapítani a vasalat pontos típusát, és legalább egy hozzávetőleges árat tudjunk az ügyfélnek mondani a zárcserére.

Tovább olvasom

Fa – műanyag nyílászárók

Az ősz a felújítások ideje. A nyári meleg és a nyaralás után ez az időszak az, amikor az embernek van ideje és kapacitása egy kicsit a lakással foglalkozni. Ilyenkor már a gyerekek miatt sem kell aggódni, elkezdődött az iskola, minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A lakásfelújítással kapcsolatban, a festés után a nyílászárók cseréje a legtöbbször elvégzett feladat. Mivel ez egy eléggé költséges munka, így az emberek nem végzik el pár évente, viszont mielőtt bárki is belevágna érdemes kicsit körüljárni a dolgot.

Tovább olvasom

Ablak kiválasztása

Egy felújítás vagy építkezés során az ember mindenképp elérkezik arra a pontra, amikor az ablakokat és az ajtókat ki kell cserélni, vagy fel kell újítani. A régi építkezéseknél még az üveget az ablakba minden esetben fába rakták, és a hozzá tartozó ablakzárak is fa szerkezetre lettek tervezve. Ezek az ablakok lehettek dupla szárnyú, „geréb” tokos ablakok, vagy lehettek erkély ajtók is. Nyitásukat, zárásukat csak a belső oldalról lehetett megoldani, így a hőveszteség igen nagynak volt mondható.

Tovább olvasom

Biztonsági ajtó követelmények

A betörések ellen a bejárati ajtó biztonságának megnövelésével lehet a legjobban védekezni. Mint annyiszor elmondtuk már, a leggyakoribb betörések a zár manipulálásával, rongálásával, illetve a befeszítéses eljárással történnek. Sajnos magyar tévhit, és vaskalaposság is az ajtókat különféle zárakkal tele aggatni. Ez lehet, hogy divat volt a nyolcvanas években, de ma már ez elavult gondolkodás. Érdemes inkább egy igazi biztonsági ajtót választani.

Tovább olvasom

Miért nem a legjobb ötlet, ha megveszik maguknak a zárbetétet?

Tapasztalatunk szerint Magyarországon nagyon sokan szeretnek spórolni. Ezen ötlettől vezérelve döntenek úgy, hogy inkább megvásárolják saját maguknak a zárbetétet, gondolván, hogy a zár szervizcég így nem fog rájuk sózni valami nagyon drága terméket. Pedig ez nem feltétlenül a legjobb ötlet, és gyakran nem, hogy nem spórolnának, hanem egyenesen ráfizetnek. Ha érdekli miért, olvasson tovább!

Tovább olvasom

Műanyag ajtó vasalat és zárproblémák

A műanyag bejárati ajtóknál általában két problémáról beszélhetünk, amikor az emberek megoldás után érdeklődnék zárszerviz vállalkozásunknál. Amennyiben valaki, valamilyen oknál fogva nem tudja az ajtót bezárni, az több dologra is visszavezethető, de zárcsere tekintetében két dologról beszélhetünk. Az új, népszerű műanyag ajtók esetében lehet cserélni az ajtó élében végigfutó úgynevezett vasalatot, zárszerkezetet, illetve lehet cserélni  a vasalatot működtető zárbetétet.

Tovább olvasom

A műanyag ajtó jellemzői

Ma bejegyzésünkben a műanyag bejárati ajtók tulajdonságairól szeretnénk kicsit értekezni, hiszen nem biztos, hogy sokan tudják, miért jó, és milyen előnyös tulajdonságai, jellemzői vannak a mai kor vívmányának, a műanyag bejárati ajtónak. A műanyag bejárati ajtó hihetetlenül népszerű hazánkban, ma már lépten, nyomon belebotlik az ember, nem véletlenül.

Tovább olvasom

Ne csak a bejárati ajtót védjük!

Az egyedi gyártású bejárati ajtók esetében, mondhatni elértük a 100% biztonságot, mind a befeszítéses eljárás, mind pedig a zármanipulációs nyitások tekintetében. Ám ezzel párhuzamosan, a betörők is egyre leleményesebbek, ők is fejlesztik tudásukat. Ismerik a mondást, ugye? Ha nem jutok be az ajtón, bejutok az ablakon. És ez szó szerint így is van.

Tovább olvasom

Zárcsere és ajtómegerősítés legyen az első!

Műanyag ajtók esetében, mint azt már annyi helyen és annyiszor elmondtuk, magának az anyag rugalmasságának és a gyenge záraknak köszönhető a betörések többsége. Mai írásunk alapját egy kedves ügyfelünk története adja, aki a lehetőségeihez mérten meg is rendelte a zárcserét, ám még a zárcsere megléte előtt, tegnap éjjel, betörtek hozzá és kirámolták a lakást.

Tovább olvasom