Ajtóbehúzók

Ha úgy érzi, hogy Ön körül mindenki barlangban él, mert folyamatosan nyitva hagyják az ajtót, akkor olajfékes ajtócsukóra van szüksége! Ez a szerkezet garantálja, hogy az ajtó nem marad nyitva semmilyen körülmény között. De ezekből is hatalmas a választék, nem egyszerű dönteni, melyik a legmegfelelőbb.

Tovább olvasom

Műanyag ajtó zárak forgalmazása

A Kulcskirály zárszaküzlet nemcsak kulcsmásolásból él, hanem ajtózárakat és különböző vasalatokat is értékesít. Egyre kevesebb régi típusú ablakot újítanak fel, már több mint egy évtizede inkább cserélik az ablakokat. Egyre összetettebb ablak- és ajtóvasalatokkal találkozunk, vagy a biztonság a kiemelt fontosságú, vagy a hőveszteség megakadályozása.

Tovább olvasom

Páncélszekrényekről

A komolyabb páncélszekrények dupla acélfallal rendelkeznek, melyek közé speciális anyagokat helyeznek, pl. kerámiaanyagot, betont, golyóálló üveget. Ezek jelentősen megnehezítik a páncélszekrény vágását, nyitását, fúrását. A régi időkben rossz eszetergakéseket, reszelőket dobáltak bele a zár előtt is elhelyezkedő betonba, hogy megnehezítsék a zárnyitás műveletét.

Tovább olvasom

Fa – műanyag nyílászárók

Az ősz a felújítások ideje. A nyári meleg és a nyaralás után ez az időszak az, amikor az embernek van ideje és kapacitása egy kicsit a lakással foglalkozni. Ilyenkor már a gyerekek miatt sem kell aggódni, elkezdődött az iskola, minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A lakásfelújítással kapcsolatban, a festés után a nyílászárók cseréje a legtöbbször elvégzett feladat. Mivel ez egy eléggé költséges munka, így az emberek nem végzik el pár évente, viszont mielőtt bárki is belevágna érdemes kicsit körüljárni a dolgot.

Tovább olvasom

Műanyag nyílászárók tulajdonságai

Amit nagyon sok gyártó hirdet, hogy „gondozásmentes nyílászáró!” – ez valóban jól hangzik, csak nem teljesen igaz. De tegyük is fel gyorsan a kérdést, a régi fa ablakaink 20-30-40 éven át jól szolgátak? Hát persze, sőt, volt olyan ablakzár, amin volt vagy 5 réteg festék és még akkor is működött.

Tovább olvasom

Ablak kiválasztása

Egy felújítás vagy építkezés során az ember mindenképp elérkezik arra a pontra, amikor az ablakokat és az ajtókat ki kell cserélni, vagy fel kell újítani. A régi építkezéseknél még az üveget az ablakba minden esetben fába rakták, és a hozzá tartozó ablakzárak is fa szerkezetre lettek tervezve. Ezek az ablakok lehettek dupla szárnyú, „geréb” tokos ablakok, vagy lehettek erkély ajtók is. Nyitásukat, zárásukat csak a belső oldalról lehetett megoldani, így a hőveszteség igen nagynak volt mondható.

Tovább olvasom

Biztonsági ajtó követelmények

A betörések ellen a bejárati ajtó biztonságának megnövelésével lehet a legjobban védekezni. Mint annyiszor elmondtuk már, a leggyakoribb betörések a zár manipulálásával, rongálásával, illetve a befeszítéses eljárással történnek. Sajnos magyar tévhit, és vaskalaposság is az ajtókat különféle zárakkal tele aggatni. Ez lehet, hogy divat volt a nyolcvanas években, de ma már ez elavult gondolkodás. Érdemes inkább egy igazi biztonsági ajtót választani.

Tovább olvasom

Zárak a mindennapokban

Nem is gondolnánk azt, hogy életünket mennyire körül veszik a zárak. Persze ezt mi, mint zárszerviz cég jobban látjuk, tapasztaljuk, mert a mi mindennapi életünket átlagon felül kiteljesíti ez a témakör.

Tovább olvasom