Biztonsági ajtóbeépítés szakszerűen

Zárszerviz részlegünket nagyon sokszor keresik fel az ügyfelek azzal, hogy a bejárati ajtó nehezen záródik, probléma van a kulcs elfordításával, valamit kezdeni kellene vele. A legtöbbször a probléma a rossz, illetve szakszerűtlen ajtóbeépítésből adódik, mivel, ha egy bejárati ajtó nem a megfelelő módon lett beépítve, akkor az kihatással van a zárszerkezet működésére, az ajtó becsukására, nyitására is.

Minden esetben érdemes azzal a szolgáltatóval, vagy annak alvállalkozóival beépíttetni a megvásárolt műanyag biztonsági ajtót, akitől a vásárlás történt. Ilyenkor az ügyfélnek általában teljes körű szolgáltatás jár, azaz a megrendeléstől kezdve, egészen a régi ajtó elszállításáig, mindent ők intéznek és oldanak meg. Az ajtóméret pontos felmérésétől kezdődően végig ott vannak az ügyfelekkel, minden részletet egyeztetnek és a felmerült igények alapján gyártják le a kiválasztott műanyag biztonsági ajtót. Az ajtógyártási folyamat legvégén az ajtót a helyszínre szállítják, ahol a cég szakemberei szakszerűen beépítik az. Ezáltal a megrendelő biztos lehet abban, hogy semmiféle hibalehetőség nem lép fel az adott szolgáltatás során, erre a legtöbb esetben a korrekt vállalkozások garanciát is vállalnak.

Elmondható, hogy a legtöbb probléma mindig a rossz ajtóbeépítésből adódik. A legfontosabb dolog ilyenkor arra odafigyelni, hogy a függőleges és a vízszintes mértékek valóban azok legyenek. Akkor van jól beépítve a bejárati ajtó, amikor, ha kinyitjuk, magától nem csukódik be. Az „önműködő“ becsukódás mindenféleképpen a vízszintes és függőleges iránytól való eltérést mutat. Ha az ajtó megáll ott, ahol elengedjük, akkor jól van beépítve.

Gyakran szokott probléma lenni például a műanyag bejárati ajtóknál, hogy az ügyfelek megveszik a barkácsáruházból, de jó beépítő szakembert már nem találnak hozzá. Az áruház nem javasol senkit, így mindenkinek magának kell valamilyen módon ezt a kérdést megoldani, keresni valakit, aki elvégzi az ajtóbeépítést. A megtalált szakember vagy ért hozzá vagy nem, általában az utóbbi. A rosszul beépített ajtók hibájából megy tönkre a zárvasalat, törik le a kilincs a rángatástól, és törik bele a kulcs is, mert gyakran a kulccsal is próbálják az ajtót mozgatni, holott az egyáltalán nem erre hivatott.

A műanyag biztonsági ajtó beépítése és a műanyag bejárati ajtó beállítása nem ugyanaz a fogalom. Beállításról akkor beszélünk, amikor a bejárati ajtó csukott állapotában nehezen tudjuk a kulcsot elfordítani, nehezen záródik a zár, akad, szorul. Ezzel ellenben, ha az ajtó nyitva van, a záródás tökéletesen véghezvihető. Ilyenkor csupán annyi a baj, hogy az ajtó nincs megfelelően beállítva, az ajtóvasalat zárószerkezete nem találja meg az utat a záródási pontba, ezért akad a záródás. Ez a probléma nagyon könnyen elhárítható egy egyszerű ajtóbeállítással. Nagyon sokan azonban az ajtóbeállítási folyamatot összekeverik a beépítéssel, és ilyenkor a mi feladatunk rákérdezni, hogy pontosan beállításra vagy beépítésre van szükség.

Mint azt már említettük, mi ajtóbeépítéssel egyáltalán nem foglalkozunk, csak a műanyag biztonsági ajtók beállítását végezzük el. Ezen felül foglalkozunk mind a kilincsemelős, mind a kulcs működtetésű ajtóvasalatok cseréjével és zárbetétjeinek cseréjével. Amennyiben önnek beépítésre van szüksége, mert már vásárolt valahol egy ajtót, akkor sajnos ebben mi nem tudunk önnek segíteni!