Ajtóél vasalatok, szalagzárak

Hazánkban elég sok lakóparki ajtó van, ahol olyan ajtóél vasalatok vannak, amelyek nem sima, sztenderd méretek.

Ilyen például a 65×72 mm dorn-méretű Fuhr, cilinderes vezérlésű, 20 mm-es szélességű előlappal, alul-fölül tüskét kitoló, többpontos zárszerkezet.

Idestova ezek már 10-15 éve működnek az ajtókban, csak a pontatlan ajtóbeépítés miatt, a zár szorulása fogaskeréktöréshez vezethet. Így az ajtóél zárszerkezet cserére szorul. Ez azonban nem ilyen egyszerű, mert a magyarországi forgalmazó 8-10 hétre tudja ezt berendelni, és kb. 70 ezer forintba kerül, ami egy vicc.

Cég nevet nem említünk, mert az nem lenne korrekt. Ám olasz partnerünk legyártotta számunkra az ennek kompatibilis változatát. Minőségileg kiváló és méretileg illik az ajtóba. Az ára bruttó 30.000 forint.

A másik ilyen vasalat, a 92×40 mm dorméretű, szintén kulcs-működtetésű Schüco vasalat. Ismertetőjele a 24 mm széles fehér előlap, amelyen egy korona található. Ez szintén alul-felül egy-egy tüskét tol ki.

Ezt a zárat már egyáltalán nem gyártják, és a Schüco cég nem szolgál ki sem kis-, sem nagykereskedőket.

Ezt a vasalatot szintén legyártattuk az egyik olasz partnerünkkel. Raktárkészletről, azonnali szállítással tudjuk a szerkezetet prezentálni, szintén bruttó 30.000 forintért.

Itt a postai küldés kicsit bonyolultabb, mert egy 2 méter hosszú vasalatról beszélünk, de ezt is megoldjuk. Mindenképpen egyeztessen kollégánkkal telefonon!